Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Trwa konkurs MapMaker AW 2018 - na zgłoszenie mapy pozostało 10 dni
Odpowiedz do tematu
Dawn of War - problem z wyjściem z wyspy.
Autor Wiadomość
misiokles

Dołączył: 29 Sty 2018
Posty: 5
Wysłany: 2018-07-11, 09:01   Dawn of War - problem z wyjściem z wyspy.

Jedna z map z dodatku Armageddon's Blade - Dawn of War. Mapa rozmiaru M. Wybierzcie purple (fioletowego) gracza i znajdźcie proszę sposób by mógł bohater opuścić wyspę, na której się znajduje na początku.
 
New Year 
Rinasce piu gloriosa



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 20 Gru 2015
Posty: 582
Skąd: Z krainy ognia
Wysłany: 2018-07-11, 12:01   

misiokles napisał/a:
Jedna z map z dodatku Armageddon's Blade - Dawn of War. Mapa rozmiaru M. Wybierzcie purple (fioletowego) gracza i znajdźcie proszę sposób by mógł bohater opuścić wyspę, na której się znajduje na początku.

Przywołanie łodzi zrobi swoje (jeżeli wybierzemy Gem lub dostaniemy taki czar w gildii magów). Można też liczyć na to, że wróg do nas przybędzie. Jednak jeżeli te dwie rzeczy nie nastąpią to jesteśmy zamknięci na naszej wyspie. Jedyne co można zrobić to edytować mapę w edytorze.
PS: Mapa w polskiej wersji językowej nazywa się: "Wybuch wojny".

Feniks zawsze zaczyna ale TO ZAWSZE
 
Begrezen 
MapMod



Pomógł: 6 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 643
Skąd: Wschód
Wysłany: 2018-07-11, 12:03   

dwa sposoby
- restartuj mape az trafisz w gildii przyzwanie okretu
- czekaj az przeciwnik wbije ci na wyspe ze statkiem

Odnowione Heroes Chronicles PL
Poradnik MapMakera
-
śmieszki heheszki
 
misiokles

Dołączył: 29 Sty 2018
Posty: 5
Wysłany: 2018-07-11, 19:15   

Czyli zwyczajnie jest to zabugowana mapa. Postawienie łódki czy stoczni przy brzegu powinno być po coś - restarty i liczenie na wylosowanie zaklęcia umożliwiającego dalszą rozgrywkę nie jest przykładem dobrego mapmakerstwa....
 
Begrezen 
MapMod



Pomógł: 6 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 643
Skąd: Wschód
Wysłany: 2018-07-11, 20:47   

zwykle gra się czerwonym, więc nikt problemu z tego nie robił. nazywanie mapy zabugowaną, z powodu małego przeoczenia jest troche nie na miejscu. mapa jest nadal grywalna. jest to jedna z oficjalnych map z gry i tak już zostanie, więc możesz co najwyżej sam to poprawić w edytorze, zamiast szczekać na jakiegoś dziadka który tworzył mapę 18 lat temu. troche szacunku :-D

Odnowione Heroes Chronicles PL
Poradnik MapMakera
-
śmieszki heheszki
 
misiokles

Dołączył: 29 Sty 2018
Posty: 5
Wysłany: 2018-07-11, 22:11   

Dzięki za pomoc, choć ostatni post jest na tyle głupi, że chyba nie zagrzeję miejsca na tym portalu. Tak, oczywiście, że mogę sobie mapę poprawić w edytorze. Chciałem tylko potwierdzenia bądź nie czy to tylko przeoczenie mapmakera (które kwalifikuje się jako bug) czy sam coś przeoczyłem.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group