W sumie mam dwa pytania, czy np. w MapMakerze może wziąć udział mapa tworzona pod konkretnego moda? Pykam sobie teraz w mapki turniejowe PAH3 pod VCMI, ciekaw jestem czy takie coś kiedyś było brane pod uwagę?
Mam pytanko. bo popełniłem błąd przy dodaniu mapy dodałem mapę jednopoziomową, a w ustawieniach mapy w edytorze zaznaczyłem, że jest dwupoziomowa i w zasobach mapowych jest opisana jako dwupoziomowa, czy teraz po jej dodaniu i zgłoszeniu do konkursu mogę zmienić opis tej mapy z dwupoziomowej na jednopoziomową?
Pomógł: 26 razy Wiek: 101 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 917 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2023-10-01, 17:31
Kobra napisał/a:
Mam pytanko. bo popełniłem błąd przy dodaniu mapy dodałem mapę jednopoziomową, a w ustawieniach mapy w edytorze zaznaczyłem, że jest dwupoziomowa i w zasobach mapowych jest opisana jako dwupoziomowa, czy teraz po jej dodaniu i zgłoszeniu do konkursu mogę zmienić opis tej mapy z dwupoziomowej na jednopoziomową?
Można aktualizować mapę do woli, do końca lutego.
Uwaga, Nagi content +18 <<< wchodzisz na własną odpowiedzialność.
Poprzedniego MM ogrywałem, kilka map to naprawdę wysoki poziom był.
Oby pojawiał się co roku, to może się okazać, że rzeczywiście wróci regularność w ich tworzeniu.
Pomógł: 26 razy Wiek: 101 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 917 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2023-10-02, 12:13
YeahBunny napisał/a:
Oby pojawiał się co roku, to może się okazać, że rzeczywiście wróci regularność w ich tworzeniu.
Taki jest plan
Taka sugestia. Jak grałeś na jakiejś mapie, to zamieść pod nią relację z rozgrywki .
I miejsce w MapMaker AW'23/24 ( "Gniezno 1295")
II miejsce w MapMaker AW '22 ("Arpad - zajęcie ojczyzny").
III miejsce w MapMaker AW '19 ("Bolesław Krzywousty").
Wszystkie moje mapy:
https://www.heroes3.eu/do...thor=michal1410
Na początku chciałem pogratulować awansu Begrezenowi. Co do konkursu, to obawiam się powtórki z rozrywki, chodzi o termin II etapu. Cztery miesiące na napisanie recenzji dla x map to zdecydowanie za mało, zwłaszcza jak się trafią duże. Może skrócić I etap, a wydłużając II, lub umożliwić wcześniejsze pobieranie map po zalogowaniu się bez prawa oceniania.
Wysłany: 2023-10-02, 20:39
Polonista napisał/a:
Na początku chciałem pogratulować awansu Begrezenowi.
dzięki!
Polonista napisał/a:
Co do konkursu, to obawiam się powtórki z rozrywki, chodzi o termin II etapu. Cztery miesiące na napisanie recenzji dla x map to zdecydowanie za mało, zwłaszcza jak się trafią duże. Może skrócić I etap, a wydłużając II
Jeśli będzie brakować recenzji, możemy przedłużyć etap recenzowania map. Na razie nie wiemy, ile map będzie, jakiej wielkości będą i ilu recenzji będzie brakować. Pożyjemy, zobaczymy.
Polonista napisał/a:
lub umożliwić wcześniejsze pobieranie map po zalogowaniu się bez prawa oceniania.
Autorzy map mogą aktualizować swoje mapy, więc mogłyby wtedy pojawiać się różnice w gameplay'u z wersji "pierwszej" i tej "ostatecznej". Autor może jeszcze znaleźć jakieś błędy, które poprawi itp.
Wysłany: 2023-10-02, 23:51
Polonista napisał/a:
Wstępna recenzja może ukierunkować autorów, co poprawić.
wtedy autorzy, którzy wrzucą wcześniej mapę, będą mieli przewagę nad tymi, którzy wrzucą później, bo ludzie zdążą przetestować ich mapy lepiej niż inne... to nie są wyścigi, a poza tym to ma być samodzielna praca autora (co obejmuje również umiejętność testowania własnej mapy), a nie jakaś praca zbiorowa xd
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum