Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2015 Posty: 666 Skąd: Z krainy ognia
Wysłany: 2017-07-28, 11:16
ktoś CD III napisał/a:
A może by zrobić tak, że głosować mogą tylko ci, którzy mają przynajmniej jedną mapę przyjętą do zbiorów?
To wówczas równie dobrze konkurs mógłby się nie odbyć. W poprzedniej edycji osobami, które najwięcej zrecenzowały map nie były osoby, które są mapmakerami.
To wówczas równie dobrze konkurs mógłby się nie odbyć. W poprzedniej edycji osobami, które najwięcej zrecenzowały map nie były osoby, które są mapmakerami.
Właśnie ja zamierzam recenzować mapy a żadnej nie zrobiłem poza tym niektórzy mapmodrzy też map nierobią chyba tylko Begrezen.
To także nie oznacza, że ktoś nie potrafi rzetelnie ocenić mapy. Straszny jest problem z tym ocenianiem, najskuteczniej byłoby ograniczyć oceny do kont mających rok+, ale jak już mówiłem, to byłaby śmierć konkursu.
Wysłany: 2017-07-28, 19:35
ktoś napisał/a:
Proponuję wprowadzić limit jedna recenzja dziennie z jednego konta. Wiecie oczywiście, że jakiś oszust może zakładać lewe konta by oceniać negatywnie wszystkie mapy rywali oprócz swojej. Moje rozwiązanie nieco utrudni mu ten sabotaż xD
Nie da rady. Ja robiłem sobie notatki i większość recenzji napisałem w jednym dniu. Chciałem przejść kilka map, zanim zobaczyłem jaki jest poziom konkursu i jak mam je oceniać! Więc jak dla mnie, pomysł na NIE.
As098 Gość
Wysłany: 2017-07-28, 22:04 Rozwiązanie
Poprawki do opcji D. Oceniane powinny być następujące elementy, aby wykluczyć że coś jest dobre, albo nie.
1. Jakość kartograficzna mapy.( zagęszczenie terenu, narzędzia przeszkód, spam konkretnych obiektów, np. kopalnia złota.)
2. Czy mapa nie zawiera błędów uprzykrzających grę.
3. Regulacja poziomu trudności - szczególnie między 130% a 200%. Ponieważ nie ma różnicy w umiejętnościach komputera.
Budowanie kompowi w zamkach stworzeń 7 poziomu też ma być traktowane jako błąd.
4. Różnorodność i balans pozycji startowych. ( W mapach dla jednego gracza, rozbudowanie przygód bohatera )
5. Fabuła - musi mieć minimum, łącznie na 10 dni.
Posegregowane od najważniejszych, oczywiście rozwiąże wasze problemy. Poziom trudności jako 3, jeśli mapa jest zbyt łatwa lub trudna - jest niegrywalna.
W tym roku niezarejestrowani nadal będą mogli oceniać mapy konkursowe, tutaj się już nic nie zmieni. Będę się lepiej przyglądał ocenom od anonimowych użytkowników.
Jeśli pojawią się wątpliwości odnośnie wiarygodności niektórych ocen, wtedy nie będzie innego wyjścia w kolejnej edycji konkursu jak ocenianie tylko dla zalogowanych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum