Oczywiście na razie nie da się wgrać mapy zaktualizowanej edytorem z wersji 1.8
Niestety tradycyjnie bohaterowie z nowego miasta są z automatu dostępni w tawernach. Na mapach gdzie istotne jest ograniczenie dostępności bohaterów dla poszczególnych graczy to bardzo duży problem -właściwie uniemożliwiający grę.
PS. Zamiast tej bezużytecznej opcji - uniemożliwienia uruchamiania mapy na nowszych wersjach, mogliby dać opcję - automatycznego blokowania bohaterów z nowszych wersji.
Miejsca w turnieju MapMaker
I : 2025 ("Ardeny 1944"), 2023/24 ( "Gniezno 1295")
II : 2022 ("Arpad - zajęcie ojczyzny")
III : 2019 ("Bolesław Krzywousty")
Wszystkie moje mapy:
https://www.heroes3.eu/do...thor=michal1410
Ale o co właściwie chodzi? Bohaterów można wyłączyć w Map Specifications/Heroes. To nie działa?
Czy po prostu uważasz, że lepiej, żeby byli domyślnie wyłączeni? Ale wszyscy z HotA czy tylko ci z 1.8, a jeśli tylko z 1.8 (Bulwarku), to kiedy mieliby być domyślnie włączeni?
Ale o co właściwie chodzi? Bohaterów można wyłączyć w Map Specifications/Heroes. To nie działa?
Czy po prostu uważasz, że lepiej, żeby byli domyślnie wyłączeni? Ale wszyscy z HotA czy tylko ci z 1.8, a jeśli tylko z 1.8 (Bulwarku), to kiedy mieliby być domyślnie włączeni?
Chodzi o to, że jak ktoś ściągnął sobie mapką, na której jest ściśle zdefiniowana lista bohaterów do użycia i teraz uruchomi ją na wersji 1.8 to w tawernie pojawią mu się bohaterowie z Bulwarku - co mu całkowicie zepsuje grę.
Nie sądzę, że HotA powinna nowych bohaterów robić domyślnie wyłączonych, ale mogła by umożliwiać autorom map zaznaczanie opcji : "Na tej mapie nie udostępniaj bohaterów z wersji przyszłych".
Wszystkie moje mapy:
Pomógł: 28 razy Wiek: 5 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 1052 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2026-01-01, 22:10
michal1410 napisał/a:
Nie sądzę, że HotA powinna nowych bohaterów robić domyślnie wyłączonych, ale mogła by umożliwiać autorom map zaznaczanie opcji : "Na tej mapie nie udostępniaj bohaterów z wersji przyszłych".
Póki co, nie zapowiada się na to, by jacykolwiek przyszli bohaterowie się pojawili xd pewnie dojdą jacyś bohaterowie kampanijni, ale domyślnie będą zbanowani jak reszta
No chyba za dwa lata będzie kolejne miasto?
Właściwie dla mnie to nie problem, w kilku mapach zablokować nowych bohaterów, ale czy na pewno potencjalni gracze ściągną sobie najnowszą wersję?
I czy wszyscy autorzy starych map przygotują updejty?
Wszystkie moje mapy:
Pomógł: 28 razy Wiek: 5 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 1052 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2026-01-02, 19:36
michal1410 napisał/a:
No chyba za dwa lata będzie kolejne miasto?
Niby jakie? Forge? Nic na ten moment nie zapowiadali.
michal1410 napisał/a:
Właściwie dla mnie to nie problem, w kilku mapach zablokować nowych bohaterów, ale czy na pewno potencjalni gracze ściągną sobie najnowszą wersję?
I czy wszyscy autorzy starych map przygotują updejty?
No nic na to nie poradzisz. Może zachęci to twórców map do większej aktywności A gracze zawsze sami mogą edytowac szybko mapę i zbanowac nowych gości.
[ Dodano: 2026-02-19, 13:47 ]
Mapy w wersji HotA 1.8.0 już działają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum