Witam, czy można znaleźć gdzieś polskojęzyczną listę wszystkich pogłosek z tawerny? Chodzi mi nie tylko o te losowe, ale też te z kampanii/scenariuszy i z dodatku Horn of the Abyss. Da się do nich "dostać" może przez edytor?
Pomógł: 26 razy Wiek: 102 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 1004 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2025-07-13, 21:17
wchodzisz w edytor map, otwierasz mapę jaką chcesz, wchodzisz do ustawień mapy, tam jest zakładka "pogłoski" i możesz sobie odczytać wszystkie, jakie zostały dodane na tej mapie.
zbiór wszystkich pogłosek ze wszystkich kampanii i map oczywiście nie istnieje, bo kto i po co miałby to wszystko spisywać? wbrew pozorom nie ma ich zbyt wiele, bo też i mało kto zwraca uwagę na ich istnienie.
Uwaga, Nagi content +18 <<< wchodzisz na własną odpowiedzialność.
Tak, o tych dodanych tylko pod konkretny scenariusz to wiem, że da się je odczytać z edytora, ale miałem bardziej na myśli te, które pojawiają się losowo i są "domyślne", tzn. kiedy twórca scenariusza nie dodał niestandardowych. Może tych ogólnych nie ma jakoś dużo, jak mówisz, ale moim zdaniem, nawet jak się powtarzają, robią fajny klimat w bardzo, bardzo skromny sposób i dlatego chciałem się, z czystej ciekawości, dostać jakoś do pełnej listy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum