Wysłany: 2024-08-22, 22:11 Heroes of Might and Magic: Olden Era
panie, panowie i Mandragora - nadszedł wielki moment. Zapowiedziane zostały nowe hirołsy.
Niewiele jeszcze o nich wiadomo. Trailer jednak wystarczy by móc ocenić grafikę i styl jednostek oraz miast. Niech mi wolno będzie powiedzieć, że osobiście uważam, że grafika jest...
O ile szanuję próbę powrotu do tradycyjnej grafiki o tyle ubolewam nad tym jakże niewiele wysiłku włożyli w jej stworzenie. W internecie słychać opinie, że grafika wygląda jak z gier mobilnych i ciężko mi się z tym nie zgodzić. Grafika jest typowo dla współczeności pastelowa, przekoloryzowana i zwyczajnie nudna.
Nie jest prawdą, że taki już urok Unreal Engine co udowadnia ten oto film. Artyści po prostu poszli na łatwiznę. Nie poraz pierwszy i nie ostatni w tym studiu.
Ale zostawy formę. Treść również pozostawia wiele do życzenia. Porównajcie Nekropolię (to najbardziej wyrazisty przykład) z trójki i nówki. W trójce mamy do czynienia z ponurym zamkiem zamieszkałym przez nieumarłe istoty. To było czuć. Co my mamy w tej nowej części? Bo mi się kojarzy z tandetną dekoracją na bal Halloweenowy dla dzieciaków. A już najbardziej mnie żenuje ta kostucha będąca na dachu środkowej budowli. Co to jest niby? Gral? W trójce GRalem był obelisk skupiający dusze. Miało to swój klimat i jakiś sens czemu zwiększał nekromantyczne moce bohaterów. A tu co mamy? Pomnik upiora z kosą no bo wiecie haha śmierć? Naprawdę? Przecież to każdy dzieciak ze szkoły by wymyślił XD
To nie jest żaden powrót do korzeni. Nie jest bo najpewniej nawet nie podjęto takiej próby. Celowo żeby powstał produkt który zagra na sentymencie starych dziadów oraz skupi uwagę oskarków z podstawówki. W efekcie dostaniemy produkt nijaki ale kasa powinna się zgadzać.
Grafika nie zachwyca, ale i tak bym ograł. Najważniejsza i tak będzie mechanika gry, aczkolwiek czytałem, że twórcy już zaplanowali sobie zrobienie z tej gry dojnej krowy, z dziesiątkami DLC.
Oglądalem na YT zapowiedzi tej gry oraz wiele komentarzy.
Być zawiedzionym to stwierdzenie by sugerowało by że czegoś oczekiwalem, a jednak tak nie było.
Gra wygląda jak badziew na telefon, wszystko wyidealizowane, cukierkowe, nadmiar kolorów itd
I w sumie to na tyle, nic specjalnego
Mama mnie pyta czy wierze w Boga?
Mamo odpowiedz, czy Bóg wierzy we mnie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum