Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Rozpoczynamy konkurs MapMaker AW 2026! Zobacz szczegóły
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Gadanina o MapMaker 2022
Autor Wiadomość
tymczasowylogin

Wysłany: 2022-11-16, 22:49   

W jakim formacie mogę dodać załącznik do mapy? Próbowałem załączyć obraz .png, wybrałem, klikam 'dodaj plik' i nic się nie dzieje.
(Sejwa z finałową nie chcę załączać, bo każdy niech ma swoją, ale jakiś screen chciałem dodać)

Begrezen 
ostatnia ostoja AW

Wysłany: 2022-11-17, 00:22   

Grając na 200% jestem już w połowie 3 miesiąca gry i mapa zaczyna mnie nudzić. Bohaterowie podexpili wszystkie umiejętności, miasta są rozbudowane, rozgrywka ogranicza się już tylko do nudnego czyszczenia kolejnych stref. Chyba sobie odpuszcze dalszą rozgrywkę, bo patrząc po odkrytej mapie to nie mam nawet połowy odkrytej. Było fajnie ale się skończyło, nie ma co męczyć buły.

Moje mapiska: https://www.heroes3.eu/do...author=Begrezen
Ostatnio zaktualizowana:
https://www.heroes3.eu/do...ntharu-hota-1-8

lordX 
lordX

Wysłany: 2022-11-17, 16:13   

Mapa przypomina Waywaer czy Pana zniszczenia z pasywnymi przeciwnikami....
Ale pewnie nie wyszło dobrze a szkoda bo liczyłem na srogie baty za siłę Final Boosa.

Begrezen 
ostatnia ostoja AW

Wysłany: 2022-11-17, 16:33   

lordX napisał/a:
Mapa przypomina Waywaer czy Pana zniszczenia z pasywnymi przeciwnikami....

nie no, aż tak to nie. nie ta liga.

[ Dodano: 2022-11-17, 18:21 ]
lordX napisał/a:

Przedwieczni i hell to najtrudniejsze mapy i mogą dostać sporo hejtu.

no więc zacząłem tę drugą ponoć najtrudniejszą mapę i musze przyznać, że hejt się poleje... ale nie z powodu poziomu trudności, tylko z powodu trollowania autora mapy :-D Niby wszędzie drogi, ale gdzie nie pójdziesz to zablokowana przez jakieś kaktusy na kiju niewidoczne gołym okiem. Ciągle jesteśmy poganiani, że szybko szybko leć do przodu, a potem okazuje się że żeby przejść dalej trzeba mieć ze sobą 666 pikinierów (nieulepszonych!!!). I co ja mam niby robić do czasu zebrania tych pikinierów? Na dodatek portalu chwały pilnowały anioły w ilości losowej 4-10 i dostałem 9 z archaniołem, więc straty srogie, wszystkie pikiniery zdechły. Ciekawe co czują ludzie, którzy ulepszyli te pikiniery, żeby wojsko było ciut szybsze, a potem zonk, rozgrywka nadaje sie do śmietnika :-D

Ostatnio zaktualizowana:

tymczasowylogin

Wysłany: 2022-11-17, 19:26   

Begrezen napisał/a:

no więc zacząłem tę drugą ponoć najtrudniejszą mapę i musze przyznać, że hejt się poleje... ale nie z powodu poziomu trudności, tylko z powodu trollowania autora mapy :-D Niby wszędzie drogi, ale gdzie nie pójdziesz to zablokowana przez jakieś kaktusy na kiju niewidoczne gołym okiem. Ciągle jesteśmy poganiani, że szybko szybko leć do przodu, a potem okazuje się że żeby przejść dalej trzeba mieć ze sobą 666 pikinierów (nieulepszonych!!!). I co ja mam niby robić do czasu zebrania tych pikinierów? Na dodatek portalu chwały pilnowały anioły w ilości losowej 4-10 i dostałem 9 z archaniołem, więc straty srogie, wszystkie pikiniery zdechły. Ciekawe co czują ludzie, którzy ulepszyli te pikiniery, żeby wojsko było ciut szybsze, a potem zonk, rozgrywka nadaje sie do śmietnika :-D

Pewnie dlatego też mapa dostała dwie szybkie oceny zaraz po wstawieniu (jako niegrywalna...) :-(
"Zbieraj tych z dzidą, bo będą ci potrzebne ich ilości hurtowe" to jednak nie: "Daj im halbardy, żeby byli szybcy i strać ich wszystkich w walce o Portal" 8-)

Coś tam w pierwszym tygodniu trzeba stracić, czasem nawet do zera (Roguesy, oraz walka o szkołę jazdy, gdzie broną ilości losowe), ale potem już tylko zbierać. Nawet w przypadku plagi nie zabraknie, kiedy będą potrzebni (o ile byli zbierani i liczeni przez Księgową regularnie i skruplatnie). Dodatkowo na samym już last minute została dostawiona jeszcze jedna wieża przy riunach a wyłażących z lasu do Pięknej zwiększono z 35 do 60 na tydzień, żeby nie było narzekania; "rundy na pusto trzeba klikać", gdyby ta nieszczęsna plaga się jednak trafiła na koniec pierwszego miecha.
Losowość strażnika, to nie przypadek, tylko zamiar. Postawi się łatwy do zdobycia, ktoś będzie miał +1 A, do zdobywania Ruiny zamku; postawi się trudny, jade na niego dopiero z 3AA i blindem i strat nie ma.
Postawi się mało koni w okolicach skoły, łatwo mamy w 2gim tygodniu 9 Champów do siekania wszystkiego co stanie na drodze (może oprócz tego AA, czy gorących Efreetów). Postawi się dużo... też mamy, tylko trochę trudniej. Pewna losowość być musiała, coby się autor z nudów nie obs.....ł ogrywając po raz pińcetny mapę :lol:

A po zdobyciu szkoły jazdy ja wypieprzam już pików do Księgowej na stałe, żeby Managier był trochę szybszy, ale co kto woli :mrgreen:

P.S. A co do poziomu trudności - byłi tacy co raportowali wyłożenie się już na pierwszym przeciwniku (za bramą 666 pike niestety). Po wprowadzeniu poprawek do werski MK2, osobiście wyłożyłem się na secondarze tegoż pierwszego przeciwnika, "strasznych bestii zionących ogniem" nawet nie dane mi było zobaczyć.... :lol:

lordX 
lordX

Wysłany: 2022-11-17, 20:57   

tymczasowylogin napisał/a:
Pewnie dlatego też mapa dostała dwie szybkie oceny zaraz po wstawieniu (jako niegrywalna...)

Znam to uczucie, więc jednak trzeba pograć jakieś 6 miesięcy a dopiero potem gadać, autor ma przewagę w graniu swojej mapy w postaci wiedzy.
Mi nigdy nie przyszło do głowy że ktoś będzie chciał przejść przedwiecznych na 200% I to jeszcze wygrać. Albo że się znudzi ( dlatego dałem 3 herosów na start )
HELL miał fajny pomysł z gralem ale beg sprawdź proszę czy nie masz problemów z czarnym klucznikiem XD
Mapka jest mimo wszystko przemyślana i nie jest to tylko zwykła łupanina. Niestety przemyślenie mapy a nie ilość pracy przesądza o sukcesie.

Ciekawostki
Jeśli w koszarach jest więcej niż 32000 jednostek to później masz - 32000 XD

Begrezen 
ostatnia ostoja AW

Wysłany: 2022-11-17, 21:34   

lordX napisał/a:
Mi nigdy nie przyszło do głowy że ktoś będzie chciał przejść przedwiecznych na 200% I to jeszcze wygrać.

A co w tym dziwnego? Normalka że gra się 200%.mapki

lordX napisał/a:
Albo że się znudzi ( dlatego dałem 3 herosów na start )

No fajnie że dałeś 3 herosów na start bo początek gry jest ciekawy, ale co dalej? Klucha i posucha.

Ostatnio zaktualizowana:

tymczasowylogin

Wysłany: 2022-11-17, 21:57   

lordX napisał/a:

sprawdź proszę czy nie masz problemów z czarnym klucznikiem XD

Chłopaku. litościiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!
Przecież wysłałem ci priva z podpowiedzią - delikatną, żeby nie psuć zabawy, ale....

Czarny jest trzecim namiotem z rzędu. Nie wlazłeś nawet do pierwszego, to jak chcesz wejść do czarnego. Naprawdę nie widzisz bramy od góry, że upierasz się wleźć do tego obsmarkanego namiotu od dołu????
To mapa dla patrzących, sorry kolego.

Wychodzę stąd, zanim wyjdę z siebie...

czarny.png
Plik ściągnięto 0 raz(y) 489,99 KB

agradek

Wysłany: 2022-11-17, 22:32   

Begrezen napisał/a:
lordX napisał/a:
Mi nigdy nie przyszło do głowy że ktoś będzie chciał przejść przedwiecznych na 200% I to jeszcze wygrać.

A co w tym dziwnego? Normalka że gra się 200%.mapki

Jakoś widać nie dla wszystkich. :mrgreen:

Też se wygram, o ile tylko mi zielony nie zawita z 7mo poziomowym z Campu w pierwszych dwóch tygodniach.
I jak nie postawi się Luisowi 66 Grand Elfów w kluczowej lokacji...

Albo wywalę ten camp w edytorze :lol:

lordX 
lordX

Wysłany: 2022-11-17, 22:58   

agradek napisał/a:
Albo wywalę ten camp w edytorze

Wywal spoko
Ale mam lepszy pomysł obok azonidasa jest puszka możesz usunąć górę obok niej i zebrać wtedy wygrasz z palcem w nosie.

agradek

Wysłany: 2022-11-17, 23:07   

lordX napisał/a:
agradek napisał/a:
Albo wywalę ten camp w edytorze

Wywal spoko
Ale mam lepszy pomysł obok azonidasa jest puszka możesz usunąć górę obok niej i zebrać wtedy wygrasz z palcem w nosie.

I po co te złośliwości z rana?
Próbowałem w miarę grzecznie wyjaśnić jakiś czas temu, które rozwiązania (lub nieświadome posunięcia) Autora są po prostu błędami, jakie zdarzyć się na dobrej mapie nie powinny. I tyle.
A o trudności mapy nie świadczy nastawianie bezproblemowych dla średnio rozgraniętego gracza legionów. Mapa jest prosta, tylko trzeba mieć szczęście, żeby zacząć (oczywiście mówię o 200%, nie o jakiejś pykaninie na 80).

Sprostowanie małe: NIE jest to lepszy pomysł.
Nic a nic nie pomoże ta skrzynka Heńkowi, któremu na dzień dobry zapuka do drzwi zielony z Czarnym Smokiem. (Dołóż Town Portal, będzie mógł biedaka ratować)

tymczasowylogin

Wysłany: 2022-11-18, 06:08   

5:30, kolejna mapa zaliczona (na 200%) :-P Ależ ludzie mają wyobraźnie...

Nie rozumiem, czepiania się kaktusa. Kaktus kulisty bardzo dobrze robi na blokowanie ścieżki, która "tu powinna przecież być". Bo niski i mało wystaje. Ale żeby od razu mu od trolli?
Albo bogu ducha winnym pikinierom...
Rozumiałbym, jak np - zdobywasz pierwszy zamek purpla, a tam, hehe, Kaiptolu nie można postawić. Bo po co masz mieć za dużo kasy, jak będzie trzeba mięcho na gwałt wykupować :mrgreen:

Mapa przypomina Łajfajera i Pana od Zniszczenia, z tym że przeciwnicy są raczej aktywni, a nawet nadaktywni (u niektórych to już oznaki ADHD). Kto pokona kumpli na górze, będzie miał przed sobą jednego Standstilla, żeby była odmiana jakaś, parę upierdliwych walk z neutralami i finałowego, który nie czeka pasywnie, tylko się chłop zbroi w odpowiednim tempie, żeby nie dało się np.po dojściu do celu przeklikać 2 miesięcy (jak choćby w Panu...) zbierając armię. Każdy tydzień działa na niekorzyść gracza.

Początek był oryginalnie duuużo trudniejszy, ale skoro był trudny dla wytwórcy, to uznałem, że dla nie znających topografii mapy będzie niestety po ptakach, jak będą się kręcić parę tygodni w kółko zanim ruszą dalej. Teraz zacząć jest w miarę łatwo, o ile się nie przegapia surowców i na maksa wykorzystuje pulę ruchu. Za to potem schody są wyższe.

Btw, jeśli można spytać, którego dnia Mod położył straże Bolka? Bo skoro był u bramy, musiał je przejść :-P

Begrezen 
ostatnia ostoja AW

Wysłany: 2022-11-18, 14:43   

tymczasowylogin napisał/a:

Btw, jeśli można spytać, którego dnia Mod położył straże Bolka? Bo skoro był u bramy, musiał je przejść :-P

kogo?

Ostatnio zaktualizowana:

lordX 
lordX

Wysłany: 2022-11-18, 16:21   

Jak ktoś przejdzie przedwiecznych to dostanie złotego ASA
Szykuje poprawkę mapki po konkursie ale czy warto ?

Begrezen 
ostatnia ostoja AW

Wysłany: 2022-11-18, 16:45   

lordX napisał/a:
Jak ktoś przejdzie przedwiecznych to dostanie złotego ASA
Szykuje poprawkę mapki po konkursie ale czy warto ?

jesli to będą zmiany na lepsze to zawsze warto

Ostatnio zaktualizowana:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Strona 5 z 15
Skocz do: