Z kubkami półrocznego opóźnienia nie będzie, ale proszę jeszcze o odrobinę cierpliwości.
to jest wiadomość klucz. spodziewajcie się kubeczków pod koniec wakacji, a jak nie przyjdą to można zamykać forum
Pięcio-miesięczne opóźnienie to jeszcze nie pół roku... :P
Słabo wyszło, ale lepiej późno niż wcale. Do nagrodzonych poszły już wiadomości prywatne, czekam na informacje zwrotne z adresami do wysyłki.
Wszystko doszło. Zajebisty pomysł z krówkami/ gorgonkami oraz fajne uhonorowanie pierwszych trzech miejsc. Bałem się, że kalendarz będzie na 2023 XD, ale jak się okazało wyczekuje już stycznia.
I miejsce w MapMaker AW'23/24 ( "Gniezno 1295")
II miejsce w MapMaker AW '22 ("Arpad - zajęcie ojczyzny").
III miejsce w MapMaker AW '19 ("Bolesław Krzywousty").
Wszystkie moje mapy:
https://www.heroes3.eu/do...thor=michal1410
Pomógł: 26 razy Wiek: 101 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 925 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2023-09-27, 17:07
Tak więc nagrody zostały w końcu rozesłane i można powoli ruszać z MapMakerem 2023/2024. Ogólne zasady raczej nie ulegną zmianie (chyba że ktoś ma jakieś obiekcje :)), planowana data rozpoczęcia nowego MapMakera to 1 październik. Jest opcja, że na nowy rok pojawi się patch z factory do hoty, więc może pojawić się małe zamieszanie z wersjami gry, z tego też powodu etap wysyłania map i etap oceniania map zostaną rozdzielone (tak jak było w pierwszych edycjach MapMakera), i odpowiednio wydłużone, by była możliwość aktualizowania mapy przez autora w razie pojawienia się patcha. Ja to widzę tak:
1. etap wysyłania map - 1 październik - 31 marzec (mapmakerzy mogą przez ten czas wysyłać swoje mapy, a możliwość aktualizowania swoich nadesłanych już map będzie aż do końca lutego)
2. etap oceniania map - 2 kwiecień - 31 lipiec/sierpień.
Jak macie jakieś pytania czy propozycje, piszcie
Uwaga, Nagi content +18 <<< wchodzisz na własną odpowiedzialność.
Warzyw Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lip 2023 Posty: 7
Wysłany: 2023-09-27, 20:14
Jeśli robilibyście mapy pod VCMI w przyszłym sezonie Mapmakera, to chętnie przyjmę kilka do kolejnego sezonu PAH. Oczywiście jeśli nie będą za duże bo mapa w rozmiarze 1000x1000 z 300 miastami czy nawet L+U z pokręconymi ścieżkami bez dróg byłaby najprawdopodobniej nie do skończenia w rozsądnym czasie przez potencjalnych graczy.
Pomógł: 26 razy Wiek: 101 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 925 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2023-09-28, 00:43
Jeśli chodzi o mapy z VCMI to rozważałem niedopuszczanie takich map do konkursu z uwagi na trudności z ocenianiem takich map - nie byłoby komu tego testować. Autor takiej mapy natrudzi się, napracuje, napoci a potem zostanie z zerową ilością ocen ;x W MapMakerach już mapy z WoGa pojawiały się rzadko i miały zwykle mikroskopijne zainteresowanie recenzentów.
Uwaga, Nagi content +18 <<< wchodzisz na własną odpowiedzialność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum