@edit
nie jestem pewien ale chyba w wojnie panowanej możesz mieć 2 miasta z graalem :)
Tak, tam automatycznie w dwóch zamkach wybudowany jest graal.
Nie bardzo rozumiem ideę pytania w ogóle. Jak sam tworzysz mapę to możesz budować graale w jakich miastach chcesz jednak grając losowe mapy czy mapy stworzone przez innych graczy raczej kilku graali nie uświadczysz, koncepcja jest taka, że graal jest jeden i rzadko spotyka się mapy z kilkoma.
Czemu władze tego świata robią ze mnie debila
Gówno w prasie, gówno w TV, gówno gównem zasila
Nie znam się na tym zbytnio, ale oprócz zakopania Graala na mapie można go jeszcze chyba umieścić w sakwie bohatera, czyli można tam ich napchać mnóstwo. Chyba, że źle coś kojarzę.
Szanse jeden na milion maja to do siebie, że sprawdzają się w 9 na 10 przypadków.
Margaret Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Cze 2014 Posty: 8 Skąd: Brojce
Wysłany: 2014-06-23, 17:06
Maszkarra napisał/a:
Nie znam się na tym zbytnio, ale oprócz zakopania Graala na mapie można go jeszcze chyba umieścić w sakwie bohatera, czyli można tam ich napchać mnóstwo.
Zgadza się. Wystarczy tylko w edytorze map wejść w menu bohatera (zakładka artefakty) i tam można bez problemu umieścić ile się chce. Tak samo można ustawić, żeby Graal był wybudowany od razu w mieście.
Wysłany: 2015-06-02, 13:34
Żeby już nie zakładać nowego tematu, zadam jedno krótkie pytanie tutaj.
Wg AW w opisie WŻ mamy:
"Zwiększa cotygodniowy przyrost podstawowej populacji wszystkich stworzeń o 50%, generuje codziennie 5000 sztuk złota oraz udostępnia wszystkie zaklęcia w twojej gildii magów"
Tymczasem u mnie (Złota Edycja) oprócz w/w jest jeszcze coś takiego, że co poniedziałek każdemu bohaterowi podwaja punkty magii. Tzn. jak bohater ma np. 300 pkt magii, to jak siedzi w WŻ z niedzieli na poniedziałek, to robi mu się 600 pkt. magii.
Też tak macie, czy to tylko u mnie tak się dzieje? Dotyczy to Złotej Edycji, czy innych wersji HoM&M3?
No więc jak to z tym Graalem w WŻ?
Wysłany: 2015-06-02, 17:23
Malekith napisał/a:
Musiałeś pomylić miasto z Lochami. Wir Magii podwaja raz w tygodniu.
Spokojnie, jeszcze odróżniam Lochy od WŻ.
Jak się uda, jutro odbieram lapka z serwisu i wgrywam HoM&M3, więc jak tylko znowu mi się coś takiego przydarzy, to podrzucę screeny.
No bo też nie kojarzę jakiegoś artefaktu, czy nawet kombinacji artefaktów, które dawały by ten efekt
Kwestia tego gdzie Graal będzie ustawiony, na losowych mapach wiadomo, że jak trafi się on blisko jednego z przeciwników to jesteś prawie bez szans bo komputerowi wystarczy garstka obelisków aby znać mniej więcej jego położenie.
Czemu władze tego świata robią ze mnie debila
Gówno w prasie, gówno w TV, gówno gównem zasila
graal można wykopać (dzięki mapce z obelisków) lub znaleźć miasto z wybudowanym graalem assurance obsèques (na niektórych mapach miasta mają na start zbudowanego graala)
@edit
nie jestem pewien ale chyba w wojnie panowanej możesz mieć 2 miasta z graalem :)
W każdym razie dobrze jest mieć taki pomnik w domu, nie sądzisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum