Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Rozpoczynamy konkurs MapMaker AW 2022!
Odpowiedz do tematu
Szablon - problem z stworzeniem mapy
Autor Wiadomość
Kamil

Dołączył: 16 Lut 2021
Posty: 2
Wysłany: 2021-02-16, 15:29   Szablon - problem z stworzeniem mapy

Witam wszystkich :) .

Mam mały problem, a z racji tego, że jestem w tym kompletnie nowy to nie wiem jak sobie z nim poradzić.
Zainstalowałem H3 wraz z dodatkami i HD modem, grałem nawet na random mapkach Jebus Cross, jednakże chciałem spróbować Jebus King i Firewalk, ściągnąłem sobie te szablony, wkleiłem do HD3_Data/Templates ale gdy próbuję stworzyć mapę to nie mogę nacisnąć start:


Nie działa żadna kombinacja graczy, chyba, że wcisnę "random" ale wtedy oczywiście wyskakuje informacja, że nie można utworzyć mapy z tymi ustawieniami.
Mam tak z każdym szablonem który ściągnąłem (próbowałem z kilku źródeł).
Sprawdziłem też na SoD i to samo :(.

Jest ktoś wstanie mi pomóc?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
misiokles


Dołączył: 29 Sty 2018
Posty: 18
Wysłany: 2021-02-16, 21:48   

Jebus King i mr_firewalk są szablonami do HotA. Więc na SoD nie będą działać i na ERZE również (masz screena z ery).
 
Kamil

Dołączył: 16 Lut 2021
Posty: 2
Wysłany: 2021-02-17, 07:45   

A o co chodzi z "ERA" ? Rozumiem, że przydałoby mi się to zmienić??

EDIT: Dwa pytania:
1. jak zainstalować VCMI z WOGiem?
2. Czy jest wersja szablonu Firewalk dla WOGa?
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group