Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Odpowiedz do tematu
Problem z aktualizajcą - Win10
Autor Wiadomość
BejsON 

Dołączył: 11 Paź 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-10-11, 15:27   Problem z aktualizajcą - Win10

Cześć :)

Niedawno w moje posiadanie wpadł laptop z systemem Win 10. Wcześniej używałem Win7 i HD Mod i HoTA działały bez zarzutu. Przeniosłem pliki z poprzedniego kompa na lapka (więc wszystko jest identyczne w stosunku do wersji, która działała na Win7). Przy aktualizacji wywala mi błąd, ale menu gry się odpala. Gdy próbuję odpalić Multiplayer wyświetla mi komunikat "Musisz zaktualizować HoMM3 HD do wersji 5.0 RC21 lub wyższej. Czy chcesz pobrać aktualizacje?". Klikam tak, wyświetla się okno aktualizacji z changelogiem. Zatwierdzam, coś się pobiera, ponownie wyskakuje to okienko, ponownie zatwierdzam i H3 pokazuje mi, że mam najnowszą wersję. Gdy wchodzę na Multiplayer, całość wraca do punktu wyjścia :/ Proszę o pomoc :-?

@Edit: Chciałbym jeszcze dodać, że antywirus często wywala mi komunikat o zagrożeniu przy aktualizacji. Nawet gdy go wyłącze, nic się nie zmienia :/
 
Begrezen 
MapMod



Pomógł: 14 razy
Wiek: 5
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 704
Skąd: Wschód
Wysłany: 2018-10-11, 18:27   

musisz pobrać najnowszą wersję hoty 1.5.3 jeśli jej nie masz.a jeśli ją masz to chyba nie pozostaje nic innego jak zrobić reinstall

Odnowione Heroes Chronicles PL
Poradnik MapMakera
Członek Stowarzyszenia Pogromców Map i honorowy mapmaker IV stopnia.
 
heroes3 



Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 775
Wysłany: 2018-10-11, 20:10   Re: Problem z aktualizajcą - Win10

BejsON napisał/a:
Musisz zaktualizować HoMM3 HD do wersji 5.0 RC21 lub wyższej. Czy chcesz pobrać aktualizacje?"

BejsON napisał/a:
antywirus często wywala mi komunikat o zagrożeniu przy aktualizacji. Nawet gdy go wyłącze, nic się nie zmienia :/

Wygląda na to, że antywirus nie pozwala zaktualizować Hoty. Ja bym raczej spróbował odinstalować antywirus (albo zainstalować hotę w najnowszej wersji na innym kompie, potem przenieść).
 
BejsON 

Dołączył: 11 Paź 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-10-15, 15:30   

Próbowałem to robić ale to samo cały czas:/ H3 z płytki w pełnej wersji.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group