Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Rozpoczynamy kolejną edycję konkursu MapMaker AW! Zobacz szczegóły
Odpowiedz do tematu
Brak polskich czcionek w WoG po instlacji
Autor Wiadomość
Żelazko 
krzemo mnie zbił



Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 43
Wysłany: 2014-01-18, 23:14   Brak polskich czcionek w WoG po instlacji

Witam wszystkich użytkowników forum. :-)

http://www.wog.acidcave.net/download.html

Mam problem z brakiem wyświetlania polskich czcionek w tekstach i opisach WoG.

Zainstalowałem wszystko w następującej kolejności:

1) WoG 3.58F full install
2) Latka polonizująca WoGa 3.58f
3) Script Update PL
4) Polskie Czcionki

Polskie czcionki nie występują. Także początkowe menu nie jest po polsku tylko angielsku tak jak na tym obrazku:
http://1.bp.blogspot.com/...of-the-gods.jpg
 
Tilogour 



Pomógł: 8 razy
Wiek: 50
Dołączył: 25 Paź 2010
Posty: 945
Wysłany: 2014-01-19, 01:33   

Co mnie menu. Pokaż screen z gry.

Członek Stowarzyszenia Obrońców Map i honorowy mapmaker Brazzers - portalu z niegrzecznymi mapami.
Save oreo!
 
Żelazko 
krzemo mnie zbił



Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 43
Wysłany: 2014-01-19, 01:49   

Czcionki z oryginalnych Heroesów są po polsku



Wszystko co jest dodane przez WoG ma krzaczki zamiast polskich czcionek.



Jakiś rok temu miałem Woga zainstalowanego i wszystkie polskie czcionki ładnie śmigały. Nie wiem co jest źle teraz.
 
Tilogour 



Pomógł: 8 razy
Wiek: 50
Dołączył: 25 Paź 2010
Posty: 945
Wysłany: 2014-01-19, 02:12   

Spieprzyłeś instalację czcionek. Ot co. Źle są zainstalowane. Zainstaluj je jeszcze raz.

Członek Stowarzyszenia Obrońców Map i honorowy mapmaker Brazzers - portalu z niegrzecznymi mapami.
Save oreo!
 
Żelazko 
krzemo mnie zbił



Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 43
Wysłany: 2014-01-19, 03:40   

Nie.
Próbowałem przeinstalowywać kilkunastokrotnie. Bez różnicy. Czcionki polskie na napisach dodanych przez WoG się nie wyświetlają.
 
Tilogour 



Pomógł: 8 razy
Wiek: 50
Dołączył: 25 Paź 2010
Posty: 945
Wysłany: 2014-01-19, 17:53   

Zainstaluj czcionki poprawnie, poprzestawiaj język na taki, jaki być powinien etc. ; )
Wszystko powinno hulać, jak dobrze zainstalujesz (czyli klawiaturę etc. podczas instalacji czcionek ustawiasz tak samo, jak przy instalacji WoGa - klawiatura, język, oraz lokalizacja, a potem przestawiasz na normalne wszystko)
Hmm... (jeżeli to nie zadziała) niech Ci ktoś, kto ma Woga gdzieś wrzuci folder i po problemie :}

Ja problem miałem z instalacją WoGa, bo archiwum z kwasowej mi źle czytało (pewnych plików nie widziało...), więc musiałem jakoś kombinować :}, ale z czcionkami pamiętam, że też kiedyś coś podobnego miałem... :}

Członek Stowarzyszenia Obrońców Map i honorowy mapmaker Brazzers - portalu z niegrzecznymi mapami.
Save oreo!
 
Żelazko 
krzemo mnie zbił



Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 43
Wysłany: 2014-01-24, 15:26   

Wysłany: 2014-01-19, 19:16
Dzięki koleś. Zmieniłem język do non-unicode programów w panelu sterowania i w końcu wyświetla polskie znaki!
Dałoby się jakoś przywrócić polskie główne menu? Może być nawet te stare z Shadow of Death.
=========================

Bump:

Żelazko napisał/a:
Dałoby się jakoś przywrócić polskie główne menu? Może być nawet te stare z Shadow of Death.
 
Edan

Dołączył: 04 Lut 2024
Posty: 1
Wysłany: 2024-02-04, 05:23   

podbijam. wszystko podręcznikowo a czcionki nie działają. język zmieniony a po instalacji zakończonej powodzeniem dalej krzaczki. pomocy!!
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group