Oczywiście na razie nie da się wgrać mapy zaktualizowanej edytorem z wersji 1.8
Niestety tradycyjnie bohaterowie z nowego miasta są z automatu dostępni w tawernach. Na mapach gdzie istotne jest ograniczenie dostępności bohaterów dla poszczególnych graczy to bardzo duży problem -właściwie uniemożliwiający grę.
PS. Zamiast tej bezużytecznej opcji - uniemożliwienia uruchamiania mapy na nowszych wersjach, mogliby dać opcję - automatycznego blokowania bohaterów z nowszych wersji.
Miejsca w turnieju MapMaker
I : 2025 ("Ardeny 1944"), 2023/24 ( "Gniezno 1295")
II : 2022 ("Arpad - zajęcie ojczyzny")
III : 2019 ("Bolesław Krzywousty")
Wszystkie moje mapy:
https://www.heroes3.eu/do...thor=michal1410
Ale o co właściwie chodzi? Bohaterów można wyłączyć w Map Specifications/Heroes. To nie działa?
Czy po prostu uważasz, że lepiej, żeby byli domyślnie wyłączeni? Ale wszyscy z HotA czy tylko ci z 1.8, a jeśli tylko z 1.8 (Bulwarku), to kiedy mieliby być domyślnie włączeni?
Ale o co właściwie chodzi? Bohaterów można wyłączyć w Map Specifications/Heroes. To nie działa?
Czy po prostu uważasz, że lepiej, żeby byli domyślnie wyłączeni? Ale wszyscy z HotA czy tylko ci z 1.8, a jeśli tylko z 1.8 (Bulwarku), to kiedy mieliby być domyślnie włączeni?
Chodzi o to, że jak ktoś ściągnął sobie mapką, na której jest ściśle zdefiniowana lista bohaterów do użycia i teraz uruchomi ją na wersji 1.8 to w tawernie pojawią mu się bohaterowie z Bulwarku - co mu całkowicie zepsuje grę.
Nie sądzę, że HotA powinna nowych bohaterów robić domyślnie wyłączonych, ale mogła by umożliwiać autorom map zaznaczanie opcji : "Na tej mapie nie udostępniaj bohaterów z wersji przyszłych".
Wszystkie moje mapy:
Pomógł: 27 razy Wiek: 100 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 1023 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2026-01-01, 22:10
michal1410 napisał/a:
Nie sądzę, że HotA powinna nowych bohaterów robić domyślnie wyłączonych, ale mogła by umożliwiać autorom map zaznaczanie opcji : "Na tej mapie nie udostępniaj bohaterów z wersji przyszłych".
Póki co, nie zapowiada się na to, by jacykolwiek przyszli bohaterowie się pojawili xd pewnie dojdą jacyś bohaterowie kampanijni, ale domyślnie będą zbanowani jak reszta
Uwaga, Nagi content +18 <<< wchodzisz na własną odpowiedzialność.
No chyba za dwa lata będzie kolejne miasto?
Właściwie dla mnie to nie problem, w kilku mapach zablokować nowych bohaterów, ale czy na pewno potencjalni gracze ściągną sobie najnowszą wersję?
I czy wszyscy autorzy starych map przygotują updejty?
Wszystkie moje mapy:
Pomógł: 27 razy Wiek: 100 Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 1023 Skąd: z groty mbehemociej
Wysłany: 2026-01-02, 19:36
michal1410 napisał/a:
No chyba za dwa lata będzie kolejne miasto?
Niby jakie? Forge? Nic na ten moment nie zapowiadali.
michal1410 napisał/a:
Właściwie dla mnie to nie problem, w kilku mapach zablokować nowych bohaterów, ale czy na pewno potencjalni gracze ściągną sobie najnowszą wersję?
I czy wszyscy autorzy starych map przygotują updejty?
No nic na to nie poradzisz. Może zachęci to twórców map do większej aktywności A gracze zawsze sami mogą edytowac szybko mapę i zbanowac nowych gości.
Uwaga, Nagi content +18 <<< wchodzisz na własną odpowiedzialność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum