| Begrezen napisał/a: |
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że po skasowaniu bohatera wraca on z pełnym ruchem, maną i artefaktami, pozwalając wykonywać jednym silnym bohaterem więcej ruchów na mapie, niż ustawa przewiduje |
| Begrezen napisał/a: | ||||
najpierw chyba trzeba ustalić przyczynę buga. na nowo stworzonej testowej mapie nie udało mi się tego odtworzyć, wszystko działa tak jak powinno. może to kwestia edytowanych nazw bohaterów i polskich znaków w nich zawartych? |
| michal1410 napisał/a: |
| A mnie się udało. Bohaterowie uzyskani z więzień pojawiają się tawernie czerwonego, mimo że z ustawień mapy wynika, że nie powinni. |
| A mnie się udało. Bohaterowie uzyskani z więzień pojawiają się tawernie czerwonego, mimo że z ustawień mapy wynika, że nie powinni. |
| Polonista napisał/a: |
| Jeżeli podczas walki uciekniemy, to program przyjmuje że bohater należy do gracza czerwonego jak jest w rzeczywistości i nie sprawdza przynależności umieszczając go w karczmie. |
| Begrezen napisał/a: |
| nadal nie tłumaczy to tego, co dzieje się na mapie marzenie tamerlana |
| michal1410 napisał/a: | ||
No u mnie to działa dobrze (czyli źle , ale zgodnie z zauważoną prawidłowością). Możesz podesłać jakiś sejw ze swojej rozgrywki? |
| Spoiler: |
| --- Pokaż --- |
| No to sprawa właściwie wyjaśniona (rzeczywiście zaskoczenie mocne).
Ciekawe co o tym sądzi zespół HotA. |
| Przy okazji poprawiania tego błędu mogliby wprowadzić taką małą zmianę, żeby w edytorze można było bohaterom nie wybierać żadnego koloru w sekcji "Może go wynająć". Dla przypadków, gdy chcemy np umieścić hirka w jakiejś drużynie, albo w więzieniu, ale bez możliwości zwalniania go i ponownego powoływania. |
| Polonista napisał/a: |
| @ Begrezen
To znaczy że mnich może dostarczyć czaru który mu przypiszemy, mimo zablokowaniu go w ustawieniach. Czy to trochę nie przypomina problemu z bohaterami? Piszę tutaj po temat został zablokowany. |