agradek napisał/a: | ||
A mnie się wydaje, że jest wręcz przeciwnie. Poza tym przy tworzeniu korzystałem z komentarzy w recenzji do Helu, żeby pewnych błędów nie powielać... |
3 tygodnie to chyba mało coś mi się zdaje... ![]() |
agradek napisał/a: |
Coś tam się chyba po drodze dzieje, z raz na dzień - a to jakiś wraczek, a to byczki u wodopoju... |
I czy każda jedna walka musi być od razu super wyzwaniem? |
I jakby tych interakcji było więcej, to by main wrócił z tej podróży tak wypasiony statystykami, że hej, i kto by mu wtedy podskoczył? |
Już nie mogę się doczekać tej krytycznej recenzji. Chociaż coś czuję, że największym grzechem jest, że nie da się w drugim tygodniu tępych przeciwników CPU wyrushować, a w trzecim mapy skończyć... |
Sorry, taki gameplay. Nie każdemu w gust trafia, jak widać... ![]() |
(A propos: W "drugim" Gdańsku można spokojnie rushować przeciwników gremlinami bojowymi już w pierwszym tygodniu ![]() |
lordX napisał/a: |
Może pomożecie niektórym mapkom brakuje do 3 recenzji. |
Spoiler: |
--- Pokaż --- |
michal1410 napisał/a: | ||
|
Begrezen napisał/a: |
kusisz diable ![]() |
Spoiler: |
--- Pokaż --- |
lordX napisał/a: |
Mam problem z przejściem mapy w poszukiwaniu magii
Po za tym jest trudna..... |
To na pionku graj, na pionku! ![]() |
michal1410 napisał/a: |
Fajnie byłoby gdyby autorzy map dopisywali informację na jakim poziomie sami przeszli mapę.
Nie twierdzę że tak jest z tą mapą - bo jej nie znam - ale we wcześniejszych konkursach, to mam wrażenie, że autorzy wielu map sami nie byli w tanie przejść swoich map. |
mam wrażenie, że autorzy wielu map sami nie byli w tanie przejść swoich map. |
kolega streamuje ogrywanie mapek z mapmakera, jak ktoś chętny to zapraszam: https://www.twitch.tv/bulbet
(streamki z mapmakera będą prawdopodobnie codziennie w godzinach popołudniowych) |
michal1410 napisał/a: | ||
Podoba mi się ten stream. Gościu fajnie gra. Agresywnie idzie do przodu, w tempie na prawdę imponującym. Szkoda, że - delikatnie mówiąc - w umiarkowanym stopniu ogarnia topografię mapy. A szansa że np. skorzysta z przejścia za drzewami, przypadkowo zastawionego losową kupka zasobów - jest praktycznie zerowa. |
(..) surowce schowane za drzewami, które blokują drogę, to jednak domena map single-player ![]() (..) |
Natomiast kluczowe jest czytanie informacji z wydarzeń (i notowanie - jak się tego nie zrobi, to chyba pozostaje zaglądanie do edytora - bo przecież nie da się zapamiętać np. kto i na jakim poziomie rozwoju może odblokować Łokietka) . |
A tak w ogóle, to obejrzałem ten stream w nocy i mam wrażenie, że gościu sobie nie poradzi. A obawiałem się, że dla niego mapa będzie za łatwa. Oczywiście mapa nie jest trudna, ale wymaga, żeby poprawnie wyznaczać sobie kolejne cele i konsekwentnie je realizować. |