agradek napisał/a: |
Tak więc wydaje się, że jako najlepsze wyjście pozostaje jedynie ocena map przez niezawisłą i kompetentną Komisję (Jury, czy jak tam zwał). |
agradek napisał/a: |
Postulowałbym jeszcze na przyszłość wniesienie symbolicznej opłaty wpisowej dla uczestników. Pozwoliłoby to być może wyeliminować gnioty tworzone naprędce na kolanie i wstawiane dla jaj, a przy okazji byłoby coś extra na lepsiejsze nagrody dla ewentualnych zwycięzców (jeśli się Konkurs w końcu zakończy). A może zostałoby jeszcze i na popitkę dla członków wysokiej Komisji na zakończenie burzliwych (jak domniemam) obrad. |
Clanger napisał/a: |
Michael to normalnie dzwonił do mBeha, więc Begrezen z tym mailem to jesteś 100 lat za murzynami xD |
michal1410 napisał/a: |
Na szybko może warto rozważyć propozycję punktacji na zasadzie że każdy ustala kolejność map. Czyli jest np. n map. 1. najlepsza (czyli prawdopodobnie mapa oceniającego) dostaje : n pkt. ( o ile oceniający/autor napisze recenzję) 2.: n-1 ( o ile oceniający napisze recenzję) ... mapy bez recenzji (załóżmy że jest ich k) dostają : k pkt. każda (tu zmieniłem po przemyśleniu sprawy, bo w pierwszej chwili pomyślałem o średniej z od k do 1). Oczywiście końcowy wynik mapy to suma zebranych punktów. |
Begrezen napisał/a: |
problem w tym że nie każdy recenzujący ogrywa wszystkie mapki. poza tym nie tak łatwo wybrać kolejność map od najlepszej do najgorszej. ja dużo map oceniłem na jakieś 3, 3,5 i jak miałbym je uszeregować? xD |
jeśli ktoś z recenzentów nie oceni jakiejś mapy - to automatycznie przydziela je liczbę punktów równą średniej ocen jakie dostała od innych recenzentów. |
Ale najważniejsze - jeśli chcemy by portal skupiał ludzi którzy grają lub tworzących mapki - jest żeby panowała tu miła i przyjazna wszystkim atmosfera. |
Co oczywiście jest trudne bo każdy mapmaker kocha swoje mapki i z trudem przyjmuje krytykę, ale próbować można. Neurony rozwijają się przy każdym wysiłku intelektualnym - nawet jeśli jest to próba znalezienia czegoś dobrego w słabej mapie. |
Sam nie mogłeś policzyć? Mbeh musiał? |
Begrezen napisał/a: |
ps gratuluje 2 miejsca ![]() |
Nie sądzę, żeby ci się spodobała. To mapka dla tych co bardziej lubią eksplorować, niż toczyć ekstremalne walki. Mimo to zapraszam do gry i recenzowania. Za ok. 2 tygodnie będzie poprawiona wersja |
bo w tej chwili na 200% gra się łatwiej niż na 130%. |
Czy lord Słońce Begrezen przestanie już trzymać lud swój w niepewności i zarzuci rezultaty końcowe konkursu? |
Witcher napisał/a: |
Czy w tym roku też będzie ten konkurs? |
Huntka napisał/a: |
Czy mbehemot w ogóle wiedział o tym że jest konkurs? xD |