Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Trwa II etap konkursu MapMaker AW 2018 - do zakonczenia pozostało 8 dni
Odpowiedz do tematu
HotA 1.4.2. brak save'ów
Autor Wiadomość
heroes3 



Pomógł: 6 razy
Wiek: 32
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 736
Wysłany: 2018-03-10, 16:20   HotA 1.4.2. brak save'ów

Szybciutkie pytanie.
Mam HotA w wersji 1.4.2. (nie zdążyłem zainstalować sobie nowszej), ściągnąłem mapę z AW
http://www.heroes3.eu/dow...for-a-new-world
wrzuciłem do folderu maps, odpaliłem, gram i pomimo prób zrobienia save nie pojawiają się pliki z save'mi. Normalnie tworzy się w folderze games folder z nazwą mapy i tam pojawiają się pliki save i zawsze tak było, a tym razem nic. W grze tak samo, wchodzą w "load game" i nie ma na liście save'ów. Jest tylko autosave i ten plik działa poprawnie.
Ktoś wie, czemu tak się dzieje?
Dodam, że przy próbie save'wania wszystko działa normalnie, komunikaty są normalne, itd.
Po prostu nie pojawiają się pliki.
 
Begrezen 
MapMod



Pomógł: 9 razy
Wiek: 5
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 666
Skąd: Wschód
Wysłany: 2018-03-10, 20:27   Re: HotA 1.4.2. brak save'ów

heroes3 napisał/a:
Normalnie tworzy się w folderze games folder z nazwą mapy i tam pojawiają się pliki save i zawsze tak było, a tym razem nic. W grze tak samo, wchodzą w "load game" i nie ma na liście save'ów.

A jesteś pewny, że masz włączoną opcję "Save every day" w hd launcherze? :-P

Odnowione Heroes Chronicles PL
Poradnik MapMakera
Członek Stowarzyszenia Pogromców Map i honorowy mapmaker IV stopnia.
 
heroes3 



Pomógł: 6 razy
Wiek: 32
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 736
Wysłany: 2018-03-10, 20:59   

Tak, mam włączone "save every day".
Ale to nie ma znaczenia, ponieważ nie pojawiają się żadne pliki. Ani te z "save every day", ani te które robię sam (czyli przycisk "save game", wpisuję nazwę, jeszcze raz "save").
Dzieje się to tylko na tej konkretnej mapie. Wrzuciłem sobie przed chwilą 'ludzie z bagien' i wszystko działało normalnie. Wchodziłem w listę i miałem i autosave i pliki z save every day i te, które ja robiłem manualnie.
Dziwne to jakoś ;-)
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group