Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Odpowiedz do tematu
Problem w Generowaniu map
Autor Wiadomość
kubinho94 

Wiek: 23
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 9
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-04-19, 18:35   Problem w Generowaniu map

Witam wszystkich Użytkowników



Mam taki problem bo nie moge wygenerowac mapy w sod bo jak ustawiam wszystko to potem biore dalej i pisze ze nie ma zadnych losowych map a mam 5 folderow w data zapisane balance itp moja sciezka to C:\Program Files\HEROES3\Death\data i nic mi sie nie pokazuje ;/ czy ja mam tylko to co w folderze jest te rmg skopiowac czy caly folder ?
Ostatnio zmieniony przez Malekith 2011-04-19, 18:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
yarzapp 
Scrab



Pomógł: 36 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 2186
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-04-19, 18:54   

W folderze Data musi być plik o nazwie rmg.txt, ale bezpośrednio, a nie w jeszcze innym folderze.


Robak nie musi otwierać drzwi, bo przechodzi pod nimi. Leming nie walczy z problemami, bo ich nie zauważa.
 
 
kubinho94 

Wiek: 23
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 9
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-04-19, 19:47   

dalej to samo ;l usunelem te foldery wzielem z balance te rmg i skopiowalem do data i nic ;/ dalej pisze ze nie ma zadnych map do wygenerowania
 
 
yarzapp 
Scrab



Pomógł: 36 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 2186
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-04-19, 20:06   

Zaraz, czegoś tu nie rozumiem, jak nie masz pliku rmg to generuje na podstawie wbudowanych templi, które znajdują się w którymś z plików lod w data, coś musisz mieć nie tak z tymi plikami.


Robak nie musi otwierać drzwi, bo przechodzi pod nimi. Leming nie walczy z problemami, bo ich nie zauważa.
 
 
Skwer 



Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2741
Wysłany: 2011-04-20, 10:26   

Zaloz w glownym folderze Heroes folder random maps. Jezeli go nie masz gra sama go nie stworzy, a co za tym idzie nie zapisze mapy. Stworz ten folder.

 
 
kubinho94 

Wiek: 23
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 9
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-04-20, 13:01   

folder był stworzony

oto screeny co mam w folderze
1.Głowny folder
http://img263.imageshack.us/i/hero1kx.jpg/
2.Data

http://img694.imageshack.us/i/hero1data.jpg
3.Radom map

http://img140.imageshack.us/i/hero1raddomsmap.jpg/

prosze napisac co zle robie z góry dziękuje
 
 
Maszkarra 
Jestem zły i gryzę



Pomógł: 25 razy
Wiek: 24
Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 1089
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2011-04-20, 19:04   

Wydaje mi się, że w folderze "data" brakuje wielu plików odpowiedzialnych za generowanie map. Jaką masz wersję h3?
Pliku rmg nie musisz wrzucać do folderu 'random templates', tylko do "data".
 
 
nunquam 


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 71
Wysłany: 2011-04-20, 19:06   

Nie wiem czy po mogę ale w "Data" masz mało plików z rozszerzeniem *.lod U mnie jest 8 (ale może to zależy od wersji gry). Tak jak Ci napisano wcześniej, mapy powinny tworzyć się, bez pliku rmg.txt w "Data". Spróbuj skasować ten plik z Data i stworzyć mapę. Jeżeli nie zadziała, przeinstaluj hirków, stwórz mapę z nowej instalki (cały czas bez szablonu rmg.txt). Dopiero jak zaczną generować się mapy wrzuć szablon do katalogu Data. Plik rmg.txt w random_maps jest niepotrzebny, choć nie powinien mieć wpływu na tworzenia map.

Edit:
Maszkarra mnie uprzedził :-P
 
 
kubinho94 

Wiek: 23
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 9
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-04-21, 21:58   

tak ja sciagalem heroes3 zlota edycja i np jak zaczyna sie thriller to nie ma obrazu i jest tylko glos moze skopana kopia gry ?

ps. niewiem czy to jest dozwolone na forum ale czy by ktos mi wyslal dobra wersje heroes 3 sod (link torrent albo cos ) gdzie generuja sie mapy i jest wszystko okej z wersja zeby sobie miło pograc przez multiplayer a nie na tej samej mapie bo az sie nudzi. albo niech ktos do mnie napisz na gg :10359054

z góry dziękuje ; dddd

pozdrawiam fanow heroesa ta gra wciaga a najbardziej multiplayer ;d ;d
 
 
Lowcakur 
von Hackfleish



Pomógł: 7 razy
Wiek: 24
Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 922
Skąd: Drakmoor
Wysłany: 2011-04-22, 10:52   

Masz cracka heroes 33, dlatego nie sa odtwarzane filmiki.

One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
 
 
kubinho94 

Wiek: 23
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 9
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-04-23, 14:43   

ale nie chodzi mi o filmiki tylko o sprawną wersje gry heroes 3 sod zeby dzialało generowanie map !!!!! ; )))))) prosze o kontakt na pw lub na gg 10359054 ; *


PS. mogą być linki w partach , torrenty , i inne rzeczy ;d



przed chwilą zobaczyłem ile waży plik nrg moich heroesów jest to tylko 627 mb po rozpakowaniu jest dalej 627 a teraz sciagam heroesow zlota edycje gdzie 3 party maja po 400 mb jak to mozliwe ??? miedzy 1gb a 627 mb jest roznica prawda ; )))

opiszcie dowiem sie wiecej na ten temat
 
 
sarpedon

Dołączył: 21 Wrz 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-09-21, 00:45   

Witam, post może stary, ale problem nadal aktualny. Rozwiązanie jakie znalazłem (nie wiem czy prawidłowe, ale działa) jest następujące. Po zainstalowaniu Heroes 3 - Złota Edycja pobieram i kopiuje plik heroes33 (opcjonalnie). Następnie instaluje HD mod w folderze z grą. Po instalacji wchodzę w folder >> Program Files (x86)\Ubisoft\Heroes of Might and Magic III\_HD3_Data\Templates << i kopiuje całą zawartość. Później wracam do głównego katalogu gry i szukam folderu "random_maps". Jeżeli takiego nie ma, to go tworzę i otwieram zarazem wklejając całą zawartość do niego. Analogicznie foldery wklejamy do katalogu "Data" gry. Zyczę udanych rozgrywek ;)
 
onciaq 
onciaq

Dołączyła: 04 Lis 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-11-04, 22:01   

rozwiazanie:

w katalogu gry nalezy stworzyc folder o nazwie "random_maps"
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group