Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

MapMaker AW 2017 - PODSUMOWANIE
Odpowiedz do tematu
Dziwne bugi gry
Autor Wiadomość
Kostuch


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 54
Wysłany: 2016-12-26, 12:36   Dziwne bugi gry

Mam Heroes 3 zlota edycja, gram na win 7. Jak wiecie na tym windowsie gra lubi sie bugowac, pojawilo sie pare ciekawych rzeczy których wczesniej nie widzialem.
W jednej z misji posiadając 8 bohaterów z których kilku miało pare rodzajów magii na mistrzowskim, wybierając tego który nie miał żadnej z nich moglem rzucac wszystkich żywiołów na ekspercie..., a u innego bohatera który miał tylko magię wody podczas podglądu czarów bitewnych również pokazywal jakbym miał jeszcze inne żywioły na ekspercie.
Drugim bugiem bylo to ze nie moglem wejsc w monolit przejscia, kombinowalem, podchodzilem w góre, w bok, w dół i nic, co ciekawsze w innym portalu an tej samej mapie (też przejscia, a nie wejscia) dzialało to tak jak nalezy.
Co mozna zrobic aby wyeliminowac bugowanie sie gry na win7?

Oj tam oj tam.
 
Begrezen 
MapMod



Pomógł: 4 razy
Wiek: 5
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 542
Skąd: Wschód
Wysłany: 2016-12-26, 13:16   

nie sądze że to bugi gry, wszystko da się jakoś wytłumaczyć :-P
1. nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jeśli chodzi ci o przyzwanie żywiołaków to żeby posiadać takie zaklęcia wystarczy mądrość, można je posiadać bez żadnych rozwiniętych magii
2. mogłeś akurat stać na jakimś terenie specjalnym typu magiczna ziemia, a w takich miejscach wszystkie czary są na ekspercie :-D
3. nie mogłeś wejść w monolit bo może był tylko jeden na mapie, więc nie było gdzie cię przeteleportować
jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to może podeślij tę mapę to zobaczymy, czy to wina błędów na mapie czy jednak windowsa ;]

http://www.heroes3.eu/forum/viewtopic.php?t=3357 - zapraszam do gry w moje poprawione wersje kampanii:
> Władcy Żywiołów
> Bunt Władców Bestii(prace w toku)
--
https://images84.fotosik.pl/462/4337bfe6d56b17f6.png
 
Kostuch


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 54
Wysłany: 2016-12-26, 13:52   

Chodzilo mi o to że na zwykłej ziemi moglem puszczac czary na poziomie eksperckim nie posiadając nie posiadając magi danego żywiołu na pozomie mistrzowskim, potem to zniklo i dzialalo normalnie, podobnie w tym monolitem, chwiel nie moglem w niego wejsc, olalem to a potem wzedlem normalnie

Oj tam oj tam.
 
Begrezen 
MapMod



Pomógł: 4 razy
Wiek: 5
Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 542
Skąd: Wschód
Wysłany: 2016-12-26, 13:56   

co to za mapa?

http://www.heroes3.eu/forum/viewtopic.php?t=3357 - zapraszam do gry w moje poprawione wersje kampanii:
> Władcy Żywiołów
> Bunt Władców Bestii(prace w toku)
--
https://images84.fotosik.pl/462/4337bfe6d56b17f6.png
 
Skwer 



Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2741
Wysłany: 2016-12-27, 15:18   

Kostuch napisał/a:
Co mozna zrobic aby wyeliminowac bugowanie sie gry na win7?

Nie wiem czy takie istnieją. Mam zainstalowanego HD moda i nie doświadczam na nim żadnych większych bugów związanych z normalną rozgrywką w h3

 
 
Kostuch


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 54
Wysłany: 2016-12-30, 11:12   

Nie pamiętam dokladnie na jakich mapach to było, chyba na mapie FRAGMENTACJA doswiadczylem tego ze moglem rzucac czary na ekspercie nie posiadając magi danego żywiołu na misrzu, a tego z portalem chyba też na fanowskiej, tytułu nie pamiętam, aczkolwiek na pewno portal ten miał wyjscie, bo po chwili zabawy przechodzenie przez niego znów dzialalo

Oj tam oj tam.
 
Skwer 



Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2741
Wysłany: 2016-12-30, 14:50   

Jesteś pewny, że nie stałeś wtedy na świętej ziemi>?

 
 
heroes3 



Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 635
Wysłany: 2016-12-30, 19:09   

To ja kiedyś na którejś mapie miałem taki przypadek, że jeden z bohaterów miał rozbójników. I jak w danej turze, zaznaczyłem tego bohatera na ikonce po prawej, a potem zaznaczyłem innego bohatera nie mającego rozbójników, to ten drugi bez rozbójników i tak pokazywał ilość neutrali/garnizonów/zamków po najechaniu myszką na cokolwiek.
Też win7 + złota edycja + któryś z HD-Mod (ostatnio aktualizowałem, więc nie wiem przy której wersji tak miałem).
 
Kostuch


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 54
Wysłany: 2017-01-09, 17:00   

No mam wrazenie ze złota edycja jest strasznie zbugowana na WIN7, kiedys juz dawno jak gralem to rozne dziwne rzeczy sie dzialy.

Cytat:

Jesteś pewny, że nie stałeś wtedy na świętej ziemi>?

Na pewno, bo byla tam dalej swieta ziemia i tam rzeczywiscie tak bylo i dzialalo jak nalezy, a tamto zjawisko ktore opisalem bylo na normalnym podlozu

Oj tam oj tam.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group