Facebook

Akademia Wojny - Portal Heroes of Might and Magic III

Odpowiedz do tematu
Graal
Autor Wiadomość
kapi

Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-06-21, 21:25   Graal

Pytanie: Jak mozna miec grala we wiecej niz jednym zamku?
 
Chaos


Dołączył: 15 Sty 2014
Posty: 29
Wysłany: 2014-06-22, 21:21   

graal można wykopać (dzięki mapce z obelisków) lub znaleźć miasto z wybudowanym graalem (na niektórych mapach miasta mają na start zbudowanego graala)

@edit
nie jestem pewien ale chyba w wojnie panowanej możesz mieć 2 miasta z graalem :)
 
Mikus 



Pomógł: 18 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 2868
Skąd: Koronowo
Wysłany: 2014-06-22, 21:35   

Cytat:
@edit
nie jestem pewien ale chyba w wojnie panowanej możesz mieć 2 miasta z graalem :)

Tak, tam automatycznie w dwóch zamkach wybudowany jest graal.

Nie bardzo rozumiem ideę pytania w ogóle. Jak sam tworzysz mapę to możesz budować graale w jakich miastach chcesz jednak grając losowe mapy czy mapy stworzone przez innych graczy raczej kilku graali nie uświadczysz, koncepcja jest taka, że graal jest jeden i rzadko spotyka się mapy z kilkoma.



Czemu władze tego świata robią ze mnie debila
Gówno w prasie, gówno w TV, gówno gównem zasila
 
Tilogour 
grający na nerwach



Pomógł: 11 razy
Wiek: 99
Dołączył: 25 Paź 2010
Posty: 922
Wysłany: 2014-06-22, 22:29   

Jeżeli mapmaker da kilka, to wtedy masz kilka.
Normalnie jest tylko jeden. W WoGu można kilka dać. (jako artefakt do zabrania - nie do wykopania)

Chaos is awesome
Save Tiger !
 
Maszkarra 
Jestem zły i gryzę



Pomógł: 25 razy
Wiek: 22
Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 1089
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2014-06-23, 00:08   

Nie znam się na tym zbytnio, ale oprócz zakopania Graala na mapie można go jeszcze chyba umieścić w sakwie bohatera, czyli można tam ich napchać mnóstwo. Chyba, że źle coś kojarzę.

Szanse jeden na milion maja to do siebie, że sprawdzają się w 9 na 10 przypadków.
 
 
Margaret 

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 14 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Brojce
Wysłany: 2014-06-23, 17:06   

Maszkarra napisał/a:
Nie znam się na tym zbytnio, ale oprócz zakopania Graala na mapie można go jeszcze chyba umieścić w sakwie bohatera, czyli można tam ich napchać mnóstwo.


Zgadza się. Wystarczy tylko w edytorze map wejść w menu bohatera (zakładka artefakty) i tam można bez problemu umieścić ile się chce. Tak samo można ustawić, żeby Graal był wybudowany od razu w mieście.
 
heroes3 



Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 423
Wysłany: 2015-06-02, 13:34   

Żeby już nie zakładać nowego tematu, zadam jedno krótkie pytanie tutaj.
Wg AW w opisie WŻ mamy:
"Zwiększa cotygodniowy przyrost podstawowej populacji wszystkich stworzeń o 50%, generuje codziennie 5000 sztuk złota oraz udostępnia wszystkie zaklęcia w twojej gildii magów"
Tymczasem u mnie (Złota Edycja) oprócz w/w jest jeszcze coś takiego, że co poniedziałek każdemu bohaterowi podwaja punkty magii. Tzn. jak bohater ma np. 300 pkt magii, to jak siedzi w WŻ z niedzieli na poniedziałek, to robi mu się 600 pkt. magii.
Też tak macie, czy to tylko u mnie tak się dzieje? Dotyczy to Złotej Edycji, czy innych wersji HoM&M3?
No więc jak to z tym Graalem w WŻ?
 
Malekith 
I Am Justice



Pomógł: 84 razy
Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 2986
Wysłany: 2015-06-02, 17:20   

Musiałeś pomylić miasto z Lochami. Wir Magii podwaja raz w tygodniu.

Nigdy nie spotkałem się z takim błędem w WŻ, więc musiałbyś podrzucić jakieś screeny albo zapisy, żeby wyjaśnić sprawę.
 
 
heroes3 



Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 423
Wysłany: 2015-06-02, 17:23   

Malekith napisał/a:
Musiałeś pomylić miasto z Lochami. Wir Magii podwaja raz w tygodniu.

Spokojnie, jeszcze odróżniam Lochy od WŻ. :-P
Jak się uda, jutro odbieram lapka z serwisu i wgrywam HoM&M3, więc jak tylko znowu mi się coś takiego przydarzy, to podrzucę screeny.
No bo też nie kojarzę jakiegoś artefaktu, czy nawet kombinacji artefaktów, które dawały by ten efekt :roll:
 
Gertios

Dołączył: 05 Paź 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-10-14, 09:43   

No ale cięzko własnie tego graala zdobyć na moje
 
Mikus 



Pomógł: 18 razy
Wiek: 24
Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 2868
Skąd: Koronowo
Wysłany: 2016-10-14, 13:17   

Kwestia tego gdzie Graal będzie ustawiony, na losowych mapach wiadomo, że jak trafi się on blisko jednego z przeciwników to jesteś prawie bez szans bo komputerowi wystarczy garstka obelisków aby znać mniej więcej jego położenie.



Czemu władze tego świata robią ze mnie debila
Gówno w prasie, gówno w TV, gówno gównem zasila
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group